Obrázek: vícebarevný dekorativní stabilizovaný mech jako dekorace stěn v interiéru

Konzervovaný mech je dokonalým způsobem, jak do svého prostoru přidat zelené rostlinné umění. Protože je mech konzervovaný, není již živý, takže není třeba provádět žádnou údržbu, aby vypadal svěže a živě. 

Zeleň v dekoru se znovu stala oblíbenou designovou volbou.  Když se řekne použití rostlin, možná se vám jednoduše vybaví tradiční pokojová rostlina v květináči nebo fíkus. Rostliny jsou již dlouho doplňky na různých místech. Často zabírají malý prostor v místnosti. Zeleň však může být i ústředním designovým prvkem.

Pokud chcete učinit nadstandardní designové pojetí interiéru, můžete zvážit mechovou stěnu. Mechová stěna je přesně to, jak to zní - stěna z mechu. Stěna může být celá z mechu, nebo mohou být mechem tvořeny jen některé její části. Vytvořením mechové stěny získáte ve svém prostoru jedinečný dekorativní prvek pro konverzaci.
Mechové stěny lze vytvořit z živého mechu, konzervovaného mechu nebo dokonce z mechu umělého. Živý a umělý mech se zdají být samozřejmými pojmy. Podívejme se na konzervovaný mech. Co je konzervovaný mech, jak se o konzervované mechové stěny starat a jaké jsou výhody mechové stěny?

 

Jaké jsou nejlepší podmínky pro konzervované mechové umění a stěny?



Vaše konzervované mechové umění nebo stěna nepotřebují žádné speciální osvětlení ani zalévání, aby se jim dobře dařilo. Návrhy vyrobené s konzervovaným mechem jsou určeny pouze pro použití v interiéru a neměly by být vystavovány ve venkovních prostorách. Nejlepší podmínky pro zavěšení vašeho mechového umění jsou ve vnitřním prostoru, na který nedopadá přímé sluneční světlo. Nad mechovým dílem můžete zavěsit světla, aby byl váš design dobře vidět, ale silné přímé sluneční světlo může způsobit, že konzervovaný mech časem vyschne a mírně vybledne jeho barva. Konzervovanému mechu se nejvíce daří ve vlhkém klimatu. Pokud se nacházíte v sušším podnebí, můžete použít napařovač oděvů, abyste mech oživili, pokud se vám zdá, že vysychá a potřebuje hydrataci.


Co je konzervovaný mech?

 

Konzervovaný mech je pravý mech, který byl ošetřen tak, aby si zachoval své vlastnosti po dlouhou dobu a vyžadoval méně údržby. Pravý mech, který již není živý, je ošetřen ekologickou směsí glycerinu, aby si zachoval houbovitou strukturu.  Tento konzervovaný mech vypadá jako živý mech (pokud se nerozhodnete jej obarvit na jinou barvu) a na dotek působí stále jako živý mech.

Konzervovaný mech lze použít k dekorativním účelům stejně jako živý nebo umělý mech. Lze jej použít na celé stěny nebo jejich části. Stěny z konzervovaného mechu mohou díky procesu konzervace vydržet déle než živé stěny.

Konzervovaný mech lze tvarovat do dekorativních kusů namísto použití k pokrytí celé stěny. Díky procesu konzervace je dostatečně odolný, aby mohl být obarven tak, aby ladil s vaším dekorem, a přesto vydržel dlouhá léta. Mech vytváří krásný umělecký dojem, ať už se jedná o malý kousek nebo celou stěnu. Po jejich instalaci je třeba přesně vědět, jak toto umění připomínající život udržovat.

Základy péče o konzervované mechové stěny:
Údržba konzervovaných mechových stěn je překvapivě jednoduchá. Mech není třeba zalévat. Nepotřebuje ani sluneční světlo. Ve skutečnosti může příliš mnoho slunce způsobit vyblednutí mechu.

Některé živé stěny vyžadují hnojivo. To u konzervovaných mechových stěn nepřichází v úvahu. Konzervovaný mech neroste, takže nepotřebuje výživu poskytovanou hnojivem.

Instalace zachovalých mechových stěn nevyžaduje zavlažovací systém, jako je tomu u typických živých stěn. Po instalaci se stačí jen kochat krásou stěny.

 

Péče o konzervovaný mech



Vaše mechové umění není nutné zalévat. Protože je mech konzervovaný, není již živý, a proto nepotřebuje vodu, aby si udržel svůj vzhled. Občasné oprášení lze provést také pomocí fénu na nízkou nebo žádnou teplotu. Celkově je péče o vaše mechové umění naprosto minimální, můžete ho jednoduše pověsit a těšit se z něj.



Výhody mechové stěny

 

Mechové stěny jsou více než jen dekorativní prvek. Mech, a to i zachovalý, pomáhá čistit vzduch tím, že pohlcuje oxid uhličitý z atmosféry. Mech také čistí vzduch od dalších škodlivin. Tyto škodliviny mech využívá k tomu, aby zůstal zelený.

Mech pomáhá regulovat úroveň vlhkosti v místnosti. V případě potřeby dokáže pohlcovat přebytečnou vlhkost nebo uvolňovat vlhkost do příliš suchého vzduchu. Udržování stabilní úrovně vlhkosti pomáhá zabránit růstu bakterií a virů v prostoru.

V tomto světě neustálého pohybu je běžná nadměrná stimulace. Zachovalé mechové stěny poskytují uklidňující atmosféru pro všechny smysly. Měkký, na dotek příjemný povrch a jemná zemitá vůně jsou blahodárným smyslovým zážitkem.


Závěr shrnutí 

 

Zachovalé mechové stěny pomáhají čistit vzduch v prostoru, kde jsou instalovány. Mech zabraňuje tomu, aby byl vzduch příliš vlhký nebo příliš suchý. Poskytuje vhodné podněty pro všech pět smyslů.

Konzervovaný mech si zachovává svůj krásný vzhled po několik let bez vašeho enormního úsilí. Nevyžaduje zalévání, hnojení, a dokonce ani zvláštní sluneční podmínky. Instalace je jednoduchá a po instalaci se jednoduše těšíte z jeho vzhledu.

Ať už chcete vytvořit malé umělecké dílo nebo celou akcentní stěnu, konzervovaný mech je módním prostředkem. Stejně jako živý mech je svěží a zelený. Přidáním stěny z konzervovaného mechu do svého prostoru získáte umělecký ústřední bod.

Podívejte se na naše jedinečné mechové obrazy s možností nakonfigurovaní a přizpůsobení rozměrů na míru a materiálů. Spojení přírodní elegance a uměleckého mistrovství přímo k vám domů. Vlastněte své umělecké dílo s možností volbou rozměrů a materiálů." 

RD dřevo s. r. o.
Zámecká 2097
594 01, Velké Meziříčí

IČO: 29216877
DIČ: CZ29216877

Vše pro Vás tvoříme s láskou.